Kuyt uit kritiek op Kalou

Sven (Svensational)
In het weekblad Sportweek heeft Dirk Kuyt zijn ploeggenoot Salomon Kalou bekritiseerd. De aanvoerder van Feyenoord vindt dat Kalou te egoïstisch speelt.

”Salomon wil zich heel graag bewijzen door doelpunten te maken. Een elftal kan zich daaraan irriteren. Dat kan een probleem worden,” vertelt Kuyt. De spits uit Katwijk hoopt in de toekomst meer directe ballen van zijn collega-aanvaller te krijgen. Het is de eerste keer dat Kuyt publiekelijk aangeeft niet tevreden te zijn.

Kalou is het niet eens met Kuyt. De aanvaller scoorde dit seizoen pas vier keer, dit komt volgens hem omdat hij nu op een andere positie speelt dan vorig seizoen. ”Vanaf de vleugel scoor ik gewoon veel minder, ik ben op mijn best in het midden. Mijn stijl en reacties zijn gemaakt voor de spits. Rechtdoor het centrum van de verdediging ben ik veel gevaarlijker.” Vorig seizoen wist de Ivoriaan 20 keer het net te vinden.

Aanstaande zondag mag het koningskoppel van Feyenoord zich opnieuw gaan proberen te bewijzen. De Rotterdamse club speelt dan een uitwedstrijd bij Roda JC. Feyenoord staat op de derde plek in de Eredivisie, met drie punten achterstand op koploper PSV.