Ajax biedt op Vlaar

Sjors (Sj0rSz)
Ajax heeft een officieel bod uitgebracht op AZ-verdediger Ron Vlaar. Zijn zaakwaarnemer, Arnold Oosterveer, heeft dat bevestigd. Om de speler over te nemen zullen de Amsterdammers het contract, dat nog tot medio 2007 loopt, moeten afkopen.

Vlaar ziet bij de Alkmaarders geen toekomst meer. De concurrentie is moordend door een aantal goede verdedigers zoals Barry Opdam en Joris Mathijsen. Ook Demy de Zeeuw zou op de langere termijn kunnen gaan concurreren met Vlaar.

Ondanks het feit dat AZ-voorzitter Dirk Scheringa en technisch directeur Martin van Geel er op aandrongen dat Vlaar in Alkmaar blijft, is de de jonge verdediger vastbesloten om te vertrekken. "Zijn sportieve toekomst is één van de hoofdredenen.", zegt Oosterveer. "Hij wil weg bij AZ en heeft zijn zinnen gezet op Ajax."

Buiten Ajax zijn ook PSV en Feyenoord geïnteresseert in de diensten van Vlaar. Mocht het dus zijn dat hij er met de Amsterdammers niet uit komt, dan bestaat dus de mogelijkheid dat hij naar één van de andere genoemde clubs gaat.