Walen verbaasd over oude afspraak

Maurice (mbn)
De Waalse regering is onplezierig verrast door een afspraak die rond de Grand Prix van België met Bernie Ecclestone is gemaakt. Het zou kunnen dat het niet doorgaan van de Grand Prix de Waalse regering namelijk veel geld gaat kosten.

Al langer staat de organisator van de Grand Prix van België onder grote financiële druk en dreigt failliet te gaan. De Waalse regering heeft in het verleden veel geld in de race gestoken en twijfelt of investeren nog langer verantwoord is. Echter de bestuurders zijn nu verrast door een eventuele boete die hen door Bernie Ecclestone kan worden opgelegd.

In 2003 werd er voor het terughalen van de Grand Prix een speciale overeenkomst met Ecclestone gesloten. Hierin is de clausule opgenomen dat voor ieder jaar dat de Grand Prix niet kan worden gehouden in Spa, de Waalse regering een boete van 14 miljoen euro moet betalen aan Ecclestone. Die overeenkomst loopt nog tot 2010 en zo zou het verdwijnen van de Grand Prix een flinke kostenpost kunnen betekenen.

Er wordt nu gezocht naar degene die die afspraak heeft gemaakt en de achtergronden van de overeenkomst. Oud-minister van Economie Kubla krijgt de schuld van de afspraak, maar die zegt nooit zo'n afspraak te hebben gemaakt.