Ralf Schumacher breekt met manager

Dennis (dennistd)
Ralf Schumacher heeft gebroken met zijn manager, Willi Weber. De 30-jarige F1-coureur verbrak het contract, dat nog tot eind 2006 liep. De 53-jarige Weber heeft nu in de F1 alleen nog maar Michael Schumacher onder zijn hoede.

"Ralf en ik hebben met elkaar gesproken en hebben gewoon geen reden voor verdere samenwerking kunnen vinden", vertelde Weber aan de Duitse krant Bild. Volgens informatie van dit dagblad heeft Ralf met een bedrag dat in de miljoenen loopt het contract afgekocht.

Weber, die in 1991 Michael Schumacher in de F1 bracht, en eind 1995 na twee wereldtitels met Benetton (1994 en 1995) zorgde voor de overgang naar Ferrari, werkte vanaf 1993 ook met Ralf samen.

Schumi II maakte in 1997 bij Jordan zijn debuut in de F1. Na zes jaar bij Williams gereden te hebben, wisselde Ralf begin dit seizoen naar Toyota. Hij verdient hier met zijn driejarige contract in het totaal ongeveer 50 miljoen euro.

Volgens geruchten klikte het al langere tijd niet meer tussen Weber en de coureur. Ralf zou 'doof voor goede raad zijn'.