Hiddink: "Goal Uruguay was fout scheidsrechter"

Corné (Curchulain)
De goal die Australië moest incasseren in het eerste play-offduel tegen Uruguay werd ingeleid door een fout van de Deense scheidsrechter Claus Bo Larsen. Dat zegt de Nederlandse bondscoach van de Socceroos, Guus Hiddink.

Volgens de oefenmeester vlagde de assistent-scheidsrechter voor een vrije trap voor de Australiërs maar nam Larsen precies de tegengestelde beslissing. "Ik zal graag de herhaling nog eens zien. Naar mijn menig besliste de grensrechter voor een vrije trap in ons voordeel maar hij liet zijn vlag vallen, volgens mij brak deze, en nam de scheidsrechter het over en liet hem de andere kant op nemen," aldus Hiddink. Alvaro Recoba nam de vrije trap en Dário Rodríguez scoorde ŕ la Beb Bakhuys. De 1-0 nederlaag in Montevideo gaf Hiddink gemengde gevoelens. Hoewel het verschil slechts een doelpunt bedraagt mist de ploeg een waardevol uitdoelpunt. Australië domineerde de eerste helft maar gaf het initiatief in de tweede helft uit handen door steeds meer de lange bal te hanteren.

Over de behandeling van zijn team in Uruguay was Hiddink zeer te spreken. Vier jaar geleden moesten de Socceroos ook een play-off tegen Uruguay spelen. Na een 1-0 thuisoverwinning werden de Australiërs vanaf hun aankomst op het vliegveld tot aan het einde van de wedstrijd belaagd, wakker gehouden en beledigd en trokken zij na een 3-0 nederlaag in Montevideo aan het kortste eind.