Mauresmo winnaar WTA Championships

Michel (Baraja)
Amelie Mauresmo (26) heeft de WTA Tour Championships op haar naam geschreven. Mauresmo klopte in een boeiende finale haar landgenote Mary Pierce: 5-7, 7-6 (3) en 6-4.

De eerste set stond in het teken van de breaks. Pierce slaagde erin één keer vaker Mauresmo’s opslag te kraken en serveerde op 6-5 de set uit. De jongste van het tweetal vocht zich al snel terug door in het tweede bedrijf op 3-1 te komen. Uiteindelijk kon Pierce het verlies van de set uitstellen tot de tiebreak, die met 7-3 naar Mauresmo ging. In de derde set begon Mauresmo steeds dominanter te spelen en mocht ze op 5-4 opslaan voor haar eerste grote toernooizege. Ze begon zenuwachtig en liet Pierce op 0-40 komen. The Body maakte echter vijf fouten achtereen en kan haar zege van vrijdag op Mauresmo dus niet herhalen.

”Zoveel mensen dachten dat ik dit niet kon. Ik ben blij dat ik de moeilijke momenten overleefde,” zei de winnares na afloop. Mauresmo dacht er vorige maand nog aan een vroegtijdig einde aan haar seizoen te breien, na blamerende uitschakelingen in Moskou en Zürich. In Los Angeles stond ze er van meet af aan. In de poulefase versloeg ze Clijsters en Dementieva, terwijl Pierce nipt te sterk was. Zaterdag schakelde ze in de halve eindstrijd titelverdedigster Maria Sharapova uit. Mauresmo stijgt nu naar plaats drie van de wereld, terwijl Pierce het jaar afsluit met een vijfde stek.