Uitslag Zwitserland - Turkije

Raymond (RayMania)
Zwitserland heeft voor een grote verrassing gezorgd door de eerste WK-play-off wedstrijd gemakkelijk in winst om te zetten. In Bern werd met 2-0 gewonnen van Turkije.

Zwitserland plaatste zich voor de play-off wedstrijden met Turkije door in een rare poule vier – drie landen bleven namelijk ongeslagen - als tweede te eindigen achter Frankrijk. Op onderling resultaat werd Israël net voorgebleven.

De gastheer van het volgende Europees kampioenschap trad in Bern aan tegen de nummer drie van het vorige wereldkampioenschap; Turkije. De Turken – tweede in een loodzware poule twee - misten met Emre, Altintop, Sas en Basturk enkele belangrijke spelers. Aan de kant van de Zwitsers konden Vonlanthen en Vogel wel hun opwachting maken. Eerst werd nog gevreesd van niet, want op de training raakten de twee licht geblesseerd.

De Zwitsers begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden via Vogel, Senderos en Frei enkele grote kansen, maar steeds stond de Turkse doelman Volkan in de weg. Net voor rust werd de verdiende 1-0 gemaakt door Zwitserland. Magnin bracht via een vrije trap de bal bij Arsenal speler Senderos, hij werkte vervolgens de bal in de netten. In de tweede helft viel Turkije onmiddellijk aan, maar deze opleving was van korte duur. Weer maakte Zwitserland het spel en het ging op zoek naar score uitbreiding.

Turkije leek tevreden met een kleine nederlaag, maar moest toch vrezen voor nog een tegengoal. De Zwitsers waren namelijk de baas op het veld en de Turken kwamen er niet aan te pas. Diep in de tweede helft maakte Zwitserland de belangrijke 2-0 via invaller Behrami. Hij schoot een voorzet van Frei achter doelman Volkan.

Met de zege komt het WK komende zomer voor Zwitserland erg dichtbij. Turkije zal een topprestatie neer moeten zetten in eigen land om weer een stunt neer te zetten zoals ze afgelopen WK deden in Zuid-Korea en Japan.