Vlaar sluit arbitrage niet uit

Maurice (mbn)
De spanningen rond Ron Vlaar bij AZ lijken steeds meer toe te nemen. Zeker nu de verdediger laat weten een arbitragecommissie niet uit te sluiten om een overgang te forceren.

Na weken van geruchten over een vertrek van Vlaar naar Ajax, lieten AZ-voorzitter Dick Scheringa en technisch directeur Marcel Brands weten Vlaar niet aan Ajax te willen verkopen. Scheringa deed daar een schepje bovenop door de zeggen dat hij Vlaar eventueel wel zou verkopen aan een andere club, maar nooit aan Ajax.

Vlaar reageerde op de uitspraken van Scheringa: "Als dat zo is, zou dat heel zielig zijn." Over een arbitragegang vertelde hij: "Als dat de enige oplossing blijkt te zijn, kan er inderdaad een breuk geforceerd worden. Er gaat namelijk een moment komen dat ik knopen moet doorhakken. Hier word ik niet beter van."

De verdediger vertelt daarnaast in het interview met de Telegraaf dat hij meer speeltijd wil krijgen bij AZ: "Ik weet donders goed dat ik meer moet gaan spelen. Het WK komt eraan, dit seizoen is heel belangrijk. Voor mij tellen puur de sportieve mogelijkheden."