Coria, Davydenko zeker van Masters Cup

Michel (Baraja)
Guillermo Coria en Nikolai Davydenko geven vanaf 13 november acte de présence op de Masters Cup in Sjanghai. Roger Federer verklaarde ondertussen dat hij volledig is hersteld van zijn enkelblessure en deelneemt in China.

Coria en Davydenko verzekerden zich van de Masters Cup doordat Safin definitief afzegde voor het toernooi. De Rus – dit jaar winnaar van de Australian Open – kampt met de naweeën van een knieoperatie. De 23-jarige Coria haalde dit jaar in alle vier de Grand Slams minimaal de achtste finale, maar wist zich nooit onder de laatste vier te scharen. Davydenko leverde zijn opvallendste prestatie op Roland Garros, waar hij pas strandde in de halve finale.

De organisatie in Sjanghai haalde vandaag trouwens opgelucht adem, want Federers enkelblessure is zo goed als genezen. De Zwitser maakt daardoor voor de vierde achtereenvolgende maal zijn opwachting op het elitetoernooi. ”Ik verheug me erop mijn titel te verdedigen,” verklaarde de nummer één van de wereld vandaag. Vorig jaar klopte de Fed-Express in een eenzijdige finale Lleyton Hewitt. Ook in 2003 was Federer de beste van de besten.