Rentree Nedved in Tsjechische selectie

Michel (Baraja)
Pavel Nedved maakt zijn rentree in de Tsjechische nationale ploeg. De 33-jarige middenvelder van Juventus speelde zijn laatste interland op EURO 2004.

Nedved maakt deel uit van de 23-koppige selectie van bondscoach Karel Brückner voor de playoffduels met Noorwegen op 12 en 16 november. De winnaar van die tweestrijd plaatst zich voor het WK in Duitsland. Nedved kondigde na afloop van EURO 2004 zijn afscheid van de nationale ploeg aan. Tsjechië haalde destijds in Portugal de halve finales, maar werd daarin uitgeschakeld door Griekenland. Nedved viel toen in de eerste helft uit met een blessure. In juni begon het echter weer te kriebelen bij de strateeg van Juve, maar van een rentree in september of oktober was nog geen sprake.

Nedved speelde tot nu toe 83 interlands voor Tsjechië, waarin hij tot zeventien doelpunten kwam. Internationaal brak hij door op het EK van 1996 in Engeland, waarin Tsjechië pas in de finale een halt werd toegeroepen. Ook de Ajacieden Tomas Galásek en Zdenek Grygera zijn trouwens opgeroepen voor de kwalificatieduels, net als Milan Baros, die de laatste weken kampt met een blessure.