Van Basten wil bij Oranje blijven

Michel (Baraja)
Marco van Basten is vastbesloten zijn contract als bondscoach van Oranje te respecteren. San Marco gaat daarmee niet in op de avances van Silvio Berlusconi.

Berlusconi zei na afloop van het competitieduel tegen Juventus (3-1) dat Van Basten de ideale kandidaat zou zijn om trainer van AC Milan te worden: ”Voorlopig is Ancelotti onze trainer, maar er komt bij elke trainer een einde aan zijn avontuur bij een club en na Carlo willen we met Van Basten verder. Ik geloof dat hij nog steeds een uitzonderlijke voetballer is, die Milan op een hoger plan kan brengen.” Carlo Ancelotti heeft een contract dat medio 2007 afloopt.

Van Basten wil echter zijn klus bij Oranje afmaken: ”Ik heb een contract tot 2008 bij de KNVB. Ik ben niet van plan tussentijds te vertrekken. Ook na het WK 2006 in Duitsland heb ik de intentie om hier te blijven, ik heb namelijk een overeenkomst getekend.” De bondscoach heeft wel goede herinneringen overgehouden aan zijn periode als speler bij de Rossoneri: ”Elke keer als ik een paar vrienden of ploeggenoten tegenkom is het een speciaal moment. Ik vind het leuk om weer met ze te spreken, maar meer dan dat is het niet.”