Roddick treft Monfils in finale Lyon

Michel (Baraja)
De finale van het ATP-toernooi in Lyon gaat tussen Andy Roddick en Gaël Monfils. Beiden versloegen hun Franse opponent in de halve eindstrijd.

Monfils won verrassend van zijn landgenoot Sébastien Grosjean: 6-4 en 7-5. Monfils heerste vanaf de baseline en had aan één break genoeg om de eerste set binnen te halen. In het tweede bedrijf snelde Grosjean naar een 4-1 voorsprong, maar Monfils pakte zes van de volgende zeven games en daarmee de wedstrijd. De pas negentienjarige Fransman bleef bescheiden na afloop: ”Ik was wat gelukkig in de rally en hij was moe.”

Roddick – vandaag met 6-4 en 7-6 te sterk voor Fabrice Santoro – kijkt uit naar de ontmoeting met Monfils: ”Het zal heel moeilijk worden voor me. De eerste keer dat ik hem zag serveren was het net of ik in de spiegel keek.” Monfils staat momenteel 36e van de wereld en was dit jaar al de beste op het gravel van Sopot.

Uitslagen Halve Finales – Lyon:
A. Roddick (USA/1) – F. Santoro (Fra) 6-4, 7-6
G. Monfils (Fra) – S. Grosjean (Fra) 6-4, 7-5


In Basel plaatsten Marcos Baghdatis en Fernando Gonzalez zich vandaag voor de finale. Baghdatis was sensationeel David Nalbandian de baas. In de eerste set plaatste de twintigjarige Cyprioot tweemaal een break en boekte een 6-2 winst. Nalbandian leek zich te herstellen in de tweede set, maar verloor met 7-3 de tiebreak. Baghdatis zal het lastig krijgen zijn eerste ATP-toernooi te winnen, want Fernando Gonzalez is in topvorm. De Chileen stond vandaag maar drie games af tegen Dominik Hrbaty.

Uitslagen Halve Finales – Basel:
D. Hrbaty (Slw/5) – F. Gonzalez (Chi/4) 0-6, 3-6
D. Nalbandian (Arg/2) – M. Baghdatis (Cyp) 2-6, 6-7