Kiefer, Johansson naar finale

Michel (Baraja)
De finale van het ATP-toernooi in Sint Petersburg gaat tussen Nicolas Kiefer en Thomas Johansson. Zij versloegen vanmiddag respectievelijk Robin Vik en Fernando Verdasco.

Kiefer is aardig op dreef in Rusland: eerder deze maand stond de Duitser ook al in de eindstrijd van de Kremlin Cup in Moskou. Vandaag ging het evenwel stroef voor Kiefer, die toch won met 6-3 en 6-4 van zijn Tsjechische opponent Vik. Kiefer – gisteren nog oppermachtig tegen Davydenko – racete naar een 5-0 voorsprong, maar maakte het daarna nog een beetje spannend in de eerste set. Vik pakte drie games op rij, alvorens Kiefer door sterk serveren de set uitmaakte. Het cruciale moment in de tweede set vond al plaats in de eerste game, toen Vik zijn service moest inleveren.

”Ik had het vandaag niet makkelijk, omdat ik nog nooit eerder tegen hem heb gespeeld. Ik kende zijn stijl niet,” zei Kiefer na afloop. De Duitser wil morgen tegen Thomas Johansson (die met 6-3, 3-6 en 6-3 Verdasco versloeg) afkomen van zijn finalesyndroom. De laatste acht keer dat Kiefer in een finale stond ging de zege naar zijn opponent.