Nys wint ook in Tabor

Michel (Baraja)
Sven Nys heeft na zijn zege in Kalmthout ook de wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Tabor naar zijn hand gezet. De Belg in dienst van Rabobank bleef de thuisrijders Dlask en Ausbuher voor.

De beginfase stond in het teken van de aanvalslustige Tsjech Kamil Ausbuher die vrijwel meteen na de start een aanval plaatste. De renner van Budweiser kreeg lange tijd de ruimte, totdat zijn landgenoot Petr Dlask samen met de Nederlander Gerben de Knegt de achtervolging inzette. Dit trio reed vervolgens samen aan de leiding en kreeg na drie ronden het gezelschap van de twee Belgische protagonisten Wellens en Nys en de Tsjech Zlamalik. Hierachter reed een omvangrijke groep van tien man, die al na een aantal ronden kansloos was voor een topnotering.

Wellens probeerde even later het initiatief te nemen, maar zag zijn plannen wreed verstoord door een lekke band. Nys voerde hierna het tempo op en kreeg Dlask en Ausbuher met zich mee. Wellens belandde samen met De Knegt en Zlamalik in de groep achtervolgers en nadere snel op Nys en consorten. Hierop zette de wereldkampioen aan en reed soepeltjes naar de zege. Wellens slaagde er niet meer in de Tsjechen te achterhalen, maar kan terugkijken op een goede wedstrijd. Gerben de Knegt eindigde uiteindelijk als vijfde, terwijl Richard Groenendaal genoegen moest nemen met een positie in de achterhoede.

Uitslag 2e Wereldbekerwedstrijd – Tabor:
1. S. Nys (Bel)
2. P. Dlask (Tsj)
3. K. Ausbuher (Tsj)
4. B. Wellens (Bel)
5. G. de Knegt (Ned)
6. M. Zlamalik (Tsj)
7. E. Vervecken (Bel)
8. S. Vanthourenhout (Bel)
9. Z. Stybar (Tsj)
10. Z. Mylnar (Tsj)


Kalender:
13/11 – Pijnacker – Nederland
04/12 – Wetzikon – Zwitserland
08/12 – Milaan – Italië
11/12 – Igorre – Spanje
26/12 – Hofstade – België
31/12 – Hooglede – België
15/01 – Lievin – Frankrijk
22/01 – Hoogerheide – Nederland