Bondscoach Uruguay hekelt aanstelling arbiters

Michel (Baraja)
Bondscoach Jorge Fossati van Uruguay is niet blij met de aanstelling van Europese scheidsrechters voor de playoffduels met Australië om een WK ticket.

De heenwedstrijd op 12 november in Montevideo staat onder leiding van het Deense trio Claus Bo Larsen, Bill Hansen en Anders Norrestrand. Vier dagen later moeten de Belgen Frank de Bleeckere, Mark Simons en Peter Hermans de return in Sydney in goede banen zien te leiden. Fossati ageerde tegenover een lokaal radiostation vooral tegen die laatste keuze: ”Zij zijn nota bene buren van de bondscoach van onze opponent. Ik ben hier niet blij mee. Dit is hetzelfde als dat ze een Argentijn of een Braziliaan hadden aangesteld.”

Hiddink maakte trouwens gisteren zijn 23-koppige selectie bekend. Zijn aanvoerder Craig Moore ontbrak daarin, vanwege een hamstringblessure. Jason Culina (PSV) en Tony Vidmar (NAC Breda) komen uit in de Nederlandse competitie. Hiddink is vooral realistisch in zijn bespiegelingen: ”We moeten ons geen illusies maken over de te verwachten opgave. Met de vijfde plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie is Uruguay een grootmacht in het voetbal.”