Shearer wacht hernia-operatie

Sjors (Sj0rSz)
Alan Shearer gaat volgende maand onder het mes, hij zal geopereerd worden aan een hernia waar hij al ruim een maand mee te maken heeft. Naar alle waarschijnlijkheid zal de 35-jarige speler van Newcastle United drie weken niet in actie komen.

Tijdens de wedstrijden van Newcastle die voor de komende twee weken op het programma staan, tegen West Bromwich Albion en Birmingham City, zal Shearer nog in actie komen als hij niet teveel last heeft van zijn rug. Daarna hoopt hij geopereerd te worden, zodat hij snel weer kan herstellen. Gelukkig voor Shearer is er halverwege november geen speelronde in de Premiership vanwege interlandwedstrijden, zodat hij niet al te veel wedstrijden mist

De verwachting is dat de aanvaller begin december weer terug zal keren op de voetbalvelden. "Het is een situatie waarvan niemand weet hoe lang het exact gaat duren. Daarom is het een afweging die je moet maken. Of nu opereren of aan het eind van dit seizoen. Het ligt eraan hoe de pijn zich ontwikkelt.", aldus manager Graeme Souness.

Het aantal geblesseerden bij de Engelse club loopt op deze manier ook steeds verder op. Een meevaller is dat Michael Owen naar verwachting komend weekend hersteld is van een hamstringblessure.