Hiddink wil Cocu nog lang bij PSV houden

Sjors (Sj0rSz)
Als het aan PSV-coach Guus Hiddink ligt, blijft Philip Cocu voorlopig nog in Eindhoven. De technisch directeur hoopt dan ook dat de aanvoerder zijn contract, dat na dit seizoen afloopt, gaat verlengen.

"Het zou mooi zijn als Phillip zijn contract als speler wil verlengen. Aan zijn hand kunnen jonge voetballers zich versneld ontwikkelen.", zegt Hiddink in het Eindhovens Dagblad. Volgens Hiddink heeft de international een grote invloed gehad op spelers als Ibrahim Afellay, Ismail Aissati, Jefferson Farfán, Alex en Gomes. Deze zijn namelijk allemaal, met uitzondering van Aissati, uitgegroeid tot vaste waarden binnen de Eindhovense formatie.

Maar het bijtekenen is niet het enige wat Hiddink bezighoud. Graag zou hij ook nog zien dat Cocu na zijn actieve spelersloopbaan bij de regerend landskampioen blijft. Er wordt ook al een tijdje gesproken over de toekomst van de 93-voudig international. "Het zou mooi zijn als we met hem een langjarige verbintenis kunnen afsluiten, zodat hij - in welke mooie rol dan ook - nog lang aan PSV verbonden blijft."