Record voor Italiaanse 'oudjes'

Michel (Baraja)
Amadeo Carboni en Marco Ballotta hebben gisteren nieuwe records gevestigd in respectievelijk de Primera Division en Serie A. Het duo werd in hun competitie de oudste speler aller tijden.

Marco Ballotta is van 3 april 1964 en dus 41 jaar en zes maanden. Daarmee verbreekt de keeper van Lazio Roma het record van de legendarische Dino Zoff, die ooit het doel van Juventus verdedigde toen hij 41 jaar en twee maanden oud was. Ballotta is prof sinds het seizoen 1981/1982 en kwam afgelopen zomer als derde keeper naar Lazio, als stand-in voor Peruzzi en Sereni. Die waren gisteren allebei geblesseerd, zodat Ballotta mocht opdraven in de stadsderby tegen AS Roma. Volgens zijn trainer Delio Rossi deed hij dat verdienstelijk: ”Hij speelde goed en kon niets doen aan de goal van Totti. Waarom zou ik hem bovendien niet opstellen als hij even hard traint als de jonkies?”

Valencia-speler Amadeo Carboni verbeterde het record van Donato met ongeveer een maand. De Italiaanse linksback was gisteren 40 jaar en zes maanden toen hij mocht invallen in Santiago de Bernabeu. Carboni is bezig aan zijn negende seizoen in Valencia en werd vorig jaar al de oudste speler aller tijden die een Europese trofee omhoog hield. Het was toch al een goed weekend voor de oudjes, want Sheringham (West Ham United) scoorde op zijn 39e tegen Middlesbrough. Of Sheringham erin slaagt het leeftijdsrecord in de Premier League te breken is onwaarschijnlijk, want dat is nog stevig in handen van John Burridge, die in mei 1995 ruim 43 was toen hij het doel verdedigde van Manchester City.