Davenport, Schnyder in finale Zürich

Michel (Baraja)
Lindsay Davenport en Patty Schnyder strijden morgen om de winst in Zürich. Beide dames ondervonden geen problemen in hun halve finales.

Davenport was een maatje te groot voor Anastasia Myskina. Het werd 6-4 en 6-0 voor de Amerikaanse, die maandag weer bovenaan de WTA-ranking staat. Myskina kon geen antwoord vinden op de sterke punten van haar tegenstandster: de service en de forehand. In het tweede bedrijf kwam Myskina nog terug tot 4-4, maar Davenport maakte het karwei snel af. Davenport heeft dit seizoen al haar tien halve finales winnend afgesloten. In Zürich staat ze al voor de zesde keer in de finale.

Patty Schnyder gaat morgen voor een herhaling van 2002, toen ze de titel in eigen land veroverde. De Zwitserse had geen kind aan Ana Ivanovic: 6-2 en 6-1. De Servische begon uitstekend door op breakpoint te komen. Schnyder hervond zich echter snel en mixte haar spel goed, met lobjes, slice en drop-shots. De Zwitserse beklaagde zich de afgelopen dagen over het gebrek aan steun vanuit het publiek, maar vandaag was daarvan niets te merken. ”Ik was blij met de enthousiaste fans. Je weet nooit wat je kunt verwachten. Ik bleef geconcentreerd, ook na mijn mindere start,” zei Schnyder na afloop.