Schorsing voor Boulton

Corné (Curchulain)
Eric Boulton van de Atlanta Thrashers is door de NHL voor nog onbepaalde tijd geschorst wegens een elleboogstoot die hij in de met 6-0 verloren thuiswedstrijd tegen de Tampa Bay Lightning aan rookie Paul Ranger uitdeelde.

Ranger liep een hersenschudding en een haarscheurtje in zijn kaakbeen op. Direct na de wedstrijd ontstak Lightning-coach John Tortorella in een tirade tegen Boulton, waarbij schuttingtaal niet geschuwd werd. In een reactie voor de wedstrijd tegen de Ottawa Senators, gisteren, verontschuldigde Tortorella zich voor de manier waarop hij zich uitte, maar verklaarde nog steeds boos te zijn over de elleboogstoot.

De Thrashers, die mede door goalieproblemen sportief op een hellend vlak lijken te zijn geraakt na een redelijke eerste drie wedstrijden, bouwen momenteel een reputatie op als team van vechtersbazen. Verdediger Andy Sutton werd dit seizoen al voor vier wedstrijden geschorst na de met 9-1 verloren wedstrijd tegen de Toronto Maple Leafs, en coach Bob Hartley van de Thrashers werd door Leafs-coach Pat Quinn al beschuldigd van laf spel. Tortorella gaat hier echter niet in mee.

Maandag dient Boulton zich bij Colin Campbell te melden, de vice-president van de NHL. Dan zal besloten worden hoe lang de schorsing zal duren. De nieuwe CAO bepaalt dat Campbell slechts schorsingen van maximaal vijf wedstrijden mag opleggen zonder een persoonlijk gesprek met de speler in kwestie te voeren.