CSC boos op T-Mobile

Maurice (mbn)
Bij CSC is met boosheid gereageerd op de handelswijze van T-Mobile rond de overgang van Linus Gerdemann. Bjarne Riis noemt de transfer niet correct en niet serieus.

Gerdemann stond nog tot 2007 onder contract bij CSC, maar Riis besloot de jonge Duitser eerder te laten vertrekken, nadat bekend was geworden dat die per 2007 bij T-Mobile zou gaan rijden. Riis had geen zin om tijd en geld in een jonge renner te investeren, terwijl hij al zeker wist dat die zou vertrekken.

Gerdemann begon al te onderhandelen in augustus met T-Mobile, nadat CSC niet aan zijn wensen wilde voldoen bij een contractverlenging. Hij sloot vervolgens een mondeling akkoord om vanaf 2007 voor de Duitse ploeg uit te komen. Riis besloot vervolgens het contract te ontbinden, maar is boos dat T-Mobile niet eerst hem heeft ingelicht over de onderhandelingen.

Daarnaast was er echter ook goed nieuws voor CSC. Fränk Schleck, die zich in onder andere de Ronde van Lombardije goed liet zien, verlengde zijn contract bij de Deense ploeg met drie jaar. Hij staat nu tot het einde van 2008 onder contract bij CSC.