Nadal en Nalbandian maken geen fout

Michel (Baraja)
Rafael Nadal en David Nalbandian hebben zich als laatsten gekwalificeerd voor de halve finale van het Masterstoernooi in Madrid. Beiden deden dat in twee sets.

Nadal was nipt de meerdere van Radek Stepanek: 7-6 en 6-4. Het was een moeizame zege voor de als eerste geplaatste Spanjaard, die meteen in de eerste game werd gebroken. Nadal kwam langzaam maar zeker in zijn ritme en plaatste op 1-2 een rebreak. In de noodzakelijke tiebreak leek Nadal eenvoudig op winst af te koersen bij een 6-2 voorsprong. Stepanek capituleerde niet en kreeg zelfs twee setpoints. Nadal wist ze beide weg te werken en toch met 11-9 te zegevieren. In de tweede set was een break in de negende game allesbeslissend. Nadal deed dit helemaal zelf, met drie prachtige passeerslagen en een ongelooflijke return.

”Stepanek is een irritante speler. Ik had het zwaar, kon niet in mijn ritme komen. Het belangrijkste is dat ik door ben,” aldus Nadal. In de avonduren voegde ook David Nalbandian zich bij de laatste vier. De Argentijn demonteerde het servicekanon Ivo Karlovic: 6-4 en 7-6. In de eerste set was de opslag van de Kroaat nog niet goed afgesteld en kreeg Nalbandian kans na kans. Dat was niet het geval in de tweede set, waarin een tiebreak de beslissing bracht. Voor Karlovic was het al de achtste tiebreak in vier wedstrijden. In een eerder stadium kwalificeerden Ivan Ljubicic en Robby Ginepri zich al voor de laatste vier.


Uitslagen Kwartfinales – Masters in Madrid:
R. Nadal (Spa/1) – R. Stepanek (Tsj/13) 7-6, 6-4
D. Ferrer (Spa) – R. Ginepri (USA/16) 1-6, 4-6
F. Gonzalez (Chi/15) – I. Ljubicic (Kro/8) 6-4, 6-7, 4-6
I. Karlovic (Kro) – D. Nalbandian (Arg/5) 4-6, 6-7