Alex ziet AC Milan wel zitten

Maurice (mbn)
Dat Alex komende zomer bij PSV vertrekt, bestaat weinig twijfel over. De verdediger zelf lijkt echter liever naar AC Milan te gaan, dan straks voor Chelsea te spelen.

Afgelopen woensdag kon Alex enkele van zijn landgenoten begroeten en de sfeer bij AC Milan weer eens met eigen ogen zien. De verdediger denkt wel dat hij snel bij de Italiaanse club zou kunnen wennen. Na dit seizoen is de tweejarige huurperiode bij PSV klaar en zal Chelsea bekijken of ze de Braziliaan willen houden of gaan verkopen. Probleem voor Chelsea is dat Alex nog niet genoeg interlandervaring heeft om in aanmerking te komen voor een werkvergunning in Engeland.

Zelf zou Alex graag naar AC Milan vertrekken: "Spelen met jongens als Dida, Cafu, Kaká en de andere Brazilianen is een droom voor iedereen, ook voor mij." Hij vindt dat de Italiaanse club een groots elftal heeft, waarin hij nog het nodige zou kunnen leren.

Afgelopen zomer wilde AC Milan Alex al aantrekken, maar toen koos Alex ervoor om zijn woord te houden en bij PSV te blijven. Een vertrek in de winterstop sluit Alex voorlopig zelf uit.