Jelle Klaasen naar Lakeside

Michel (Baraja)
Jelle Klaasen heeft zich in Bridlington gekwalificeerd voor de Lakeside. De pas twintigjarige Brabander wist al z’n vijf wedstrijden te winnen. De overige Nederlanders strandden op één na in een vroeg stadium.

Klaasen versloeg achtereenvolgens Scott Kennedy, Bryan Derbyshire, Daniël Larsson, Ken MacNeil en Martin Phillips. Klaasen, nummer 49 van de BDO ranking, won dat laatste duel met 2-1 van de linkshandige speler uit Wales. Recent won Klaasen al de Open Leendesk, waardoor hij zich kwalificeerde voor de Leendesk Masters in december.

De andere Nederlanders verging het minder goed in Bridlington, op Martin Jonkers na, die in de halve finale sneuvelde tegen Martin Phillips. Marco Tak, wereldkampioen Dick van Dijk, Mario Robbe, Braulio Roncero, Hans Blijs, André Brantjes en Rick Hofstra verloren al in een vroeg stadium en doen dus niet mee aan de Lakeside. Vooral voor Brantjes zal dat een hard gelag zijn, want afgelopen jaar stond hij nog in de kwartfinales. Brantjes verloor kansloos van Trevor Frost, al in de eerste partij.

Naast Klaasen wisten ook Steve Roberts, Ulf Ceder, Brian Woods, Ross Montgomery en Dennis Harbour zich te verzekeren van deelname aan de voormalige Embassy. Tony David zit daar dus niet bij. De Australiër, winnaar van de Embassy in 2002, verloor al zijn eerste partij van de onbekende Phil Evans. Ook bekende namen als Bobby George en Jarkko Komula zijn er in januari niet bij in Frimley Green.

In het vrouwentoernooi speelden de Nederlanders geen rol van betekenis. Mieke de Boer sneuvelde tegen de Duitse Marene Czepeli. Ook Rilana Erades en Marja Hendriks schaarden zich niet onder de geplaatsten. Dat gold niet voor Karen Litter en Karen Lawman. Deze twee Engelse dames pakten de laatste twee overgebleven tickets voor het vrouwentoernooi. Voor Nederland waren Francis Hoenselaar en Karin Krappen al zeker van deelname.


Deelnemers Lakeside 2006:

Nederland:
Raymond van Barneveld
Albertino Essers
Jelle Klaasen
Mareno Michels
Niels de Ruiter
Co Stompé
Vincent van der Voort

Engeland:
Martin Adams
Martin Atkins
Tony Eccles
Darryl Fitton
Andy Fordham
Shaun Greatbatch
Ted Hankey
Dennis Harbour
Paul Hogan
Mervyn King
Tony O’Shea
Steve Roberts
Gary Robson
John Walton
Tony West
Brian Woods

Denemarken:
Per Laursen
Brian Sørensen

Australië:
Simon Whitlock

Schotland:
Gary Anderson
Paul Hanvidge
Ross Montgomery
Mike Veitch

Finland:
Ulf Ceder

Het laatste ticket gaat naar de winnaar van de Winmau World Masters