Nalbandian en Ferrer verder in Madrid

Friso (freiss)
David Nalbandian heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het Masters-toernooi van Madrid. De als vijfde geplaatste Argentijn won in twee sets van de Oostenrijker Jürgen Melzer: 7-6, 6-3.

Het was de eerste partij voor Nalbandian op dit toernooi. Hij had namelijk de eerste ronde van het evenement een bye en hoefte niet in actie te komen.

Ook David Ferrer is door naar de derde ronde, maar wel met moeite. De als elfde geplaatste Spanjaard stond tegen de Argentijn Agustin Calleri een break achter in de derde set, maar Ferrer kon het verschil ombuigen en zorgde voor een eindstand op het scorebord van 6-3, 4-6, 6-4. Tevens Robby Ginepri won. De Amerikaan won in drie sets van de Fransman Sebastien Grosjean met 4-6, 6-4, 6-4.

Olivier Rochus heeft eveneens zijn partij gewonnen, maar het kostte wel veel moeite. De Belg stond namelijk 1-6, 2-4 achter tegen Tomas Berdych, maar Rochus kwam snel terug en won zelfs zijn partij: 1-6, 7-6, 6-3. Ivo Karlovic won zijn partij tegen de Engelsman Greg Rusedski in drie sets. Het opmerkelijke was dat in deze partij geen service-break te zien was. Het werd 6-7, 7-6, 7-6 in het voordeel van de Kroaat.