Bouw van ADO-stadion kan beginnen

Sjors (Sj0rSz)
Het nieuwe stadion van ADO Den Haag kan gebouwd worden. De Raad van State (RvS) liet vandaag weten dat de milieurvergunning die eerder al was verleend, niet zal worden geschorst. Omwonenden van het te bouwen stadion hadden namelijk bezwaar aangetekend.

Deze mensen zijn namelijk bang dat het stadion veel verkeer gaat aantrekken, hierdoor zullen geluidsoverlast en luchtvervuiling gaan toenemen. De conclusie van de RvS uit een rapport van TNO is dat de luchtvervuiling wel wat hoger zal worden, maar dan alleen boven de rijbaan. Langs de weg zal hier niet veel van te merken zijn ten opzichte van de huidige luchtkwaliteit.

De gemeente kan nu dus meteen beginnen met bouwen, aangezien alle bouwvergunningen al zijn afgegeven. Eerder dit jaar vernietigde de RvS nog wel een milieuvergunning, omdat er onvoldoende onderzoek was gedaan naar de milieu-effecten die het nieuwe stadion met zich mee zou brengen. Door alle vertragingen heeft de gemeente 5 miljoen euro extra moeten uitgeven, war de berekende kosten nog uit zouden komen op 33,5 miljoen.