[NFL] Burgemeester San Antonio wil Saints

Corné (Curchulain)
Van burgemeester Phil Hardberger mogen de New Orleans Saints de San Antonio Saints worden. Nu de Saints een aantal wedstrijden in het Alamodome spelen vanwege schade aan de Louisiana SuperDome ziet de burgervader van de Texaanse stad een permanent verblijf wel zitten.

Volgens Hardberger is hij met Saints-eigenaar Tom Benson overeengekomen dat er in ieder geval besprekingen komen over een eventuele verhuizing. Benson was niet bereikbaar voor commentaar. Gouverneur Rick Perry van Texas staat achter het plan van Hardberger en is bereid om van staatswege financiële steun te geven. Na de Dallas Cowboys en Houston Texans zouden de Saints dan het derde NFL-team in de Lone star state zijn, evenveel als California, New York en Florida hebben.

De Saints hebben nog een contract om in de SuperDome te spelen, en dat loopt pas in 2010 af. Er is echter een clausule opgenomen waardoor een overeenkomst elders, getekend voor 29 november, een ontbinding van het contract tot gevolg zal hebben.

De Saints spelen dit seizoen drie van hun thuiswedstrijden in San Antonio, waar de Alamodome aan 65.000 mensen plaats biedt. De eerste thuiswedstrijd, tegen de New York Giants, was naar New York verplaatst. De overige vier thuiswedstrijden worden in het stadion van de Louisiana State University in Baton Rouge afgewerkt. Dat stadion biedt plaats aan ruim 90.000 toeschouwers.