[Upd] Montoya viel uit met motorprobleem

Wouter (ziggyziggyziggy)
De voornaamste oorzaak van het uitvallen van Juan Pablo Montoya in de Grand Prix van China was een motorprobleem. Dat heeft de coureur na de race bevestigd.

Montoya bezocht meerdere malen de pits nadat hij tijdens de race over een losgekomen putdeksel was gereden. Uiteindelijk reed hij zijn wagen de garage in en stapte uit. De Colombiaan ontkende dat de wagen was beschadigd door het putdeksel. "De wagen was goed, maar toen ik een bocht uitkwam, raakte ik een putdeksel, wat voor de safety car zorgde," aldus Montoya. "Uiteindelijk moest ik naar de pits vanwege een motorprobleem. Het is een raar einde van het seizoen."

Update:
McLaren verklaart dat het incident met het putdeksel wel degelijk te maken had met het falen van de auto. Volgens het team ging het deksel dwars door de bodemplaat van de McLaren heen en beschadigde het de koelsystemen van de motor.

De ontwerper van het circuit, Herman Tilke, lichtte overigens toe dat het betreffende deksel niet goed vast was gemaakt. Normaal worden alle putdeksels gezekerd, maar dat was volgens Tilke met dit deksel niet gebeurd.