Nederlaag Dnjepr, zege Dinamo Boekarest

Michel (Baraja)
Dnjepr Dnjepropetrovsk en Dinamo Boekarest hebben wisselende resultaten geboekt in de aanloop naar de UEFA Cup confrontaties met respectievelijk AZ en SC Heerenveen.

Dnjepr ging met 2-1 onderuit tegen Volyn Lutsk. Alexandr Melashenko was trefzeker voor Dnjepr, dat slechts twaalfde staat in Oekraïense competitie. Het verschil met de degradatiestreep is maar twee punten. De ploeg scoorde bovendien slechts negen keer in twaalf wedstrijden. Wel won Dnjepr – dat in Kornilenka, Nazarenko en Rikoen zijn sterspelers heeft – in de eerste ronde van de UEFA Cup met overmacht van het Schotse Hibernian. In Schotland werd het nog 0-0, maar in eigen huis won Dnjepr zeer overtuigend met 5-1.

Dinamo Boekarest zal met een groter vertrouwen beginnen aan de poulefase van de UEFA Cup. De équipe van trainer Ioan Andone (voormalig speler van SC Heerenveen) walste met 5-1 over Cluj, dat dit jaar de finale van de Intertoto Cup haalde. Grigoire, Baltoi, Petre, Munteanu en Zicu tekenden voor de doelpunten. Dinamo heeft na negen wedstrijden liefst 22 punten verzameld en 29 keer gescoord. Daarmee staat het achter stadgenoot Steaua als tweede geclassificeerd. In de UEFA Cup had Dinamo geen problemen met Everton. In Boekarest werd het 5-1, waardoor er in Liverpool met 1-0 mocht worden verloren.