Stephen Carr stopt als international

Corné (Curchulain)
Stephen Carr zet een punt achter zijn interlandloopbaan. De 29-jarige Ier volgt daarmee het voorbeeld van Roy Keane en Kenny Cunningham. Carr speelde 39 wedstrijden in het groene shirt van de republiek.

De verdediger van Newcastle United licht toe dat het niet bereiken van het wereldkampioenschap voor hem persoonlijk een zware klap was. Het WK van 2002 moest hij aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure en Ierland eindigde in hun kwalificatiepoule voor het WK in Duitsland als vierde. Nu wil hij niet in de weg staan bij de voortzetting van het verjongingsproces dat bondscoach Brian Kerr gestart is.

Hoewel Kerr in de media nogal onder vuur ligt, vindt Carr dat de Ierse bond hem een nieuw contract moet aanbieden. "Hij had een heel moeilijke taak om deze job na het WK 2002 over te nemen van Mick McCarthy maar hij heeft een paar heel goede spelers laten doorstromen en hij is heel geliefd bij de spelers. Ik denk dat men hem wat ruimte moet geven en hem moet steunen wanneer de ploeg weer opgebouwd wordt," aldus Carr.