Golf: Jacquelin wint Madrid Open

Friso (freiss)
Raphael Jacquelin heeft het Madrid Open gewonnen met een voorsprong van 3 slagen op Paul Lawrie. Door een ronde van 69 kwam Jacquelin uit op 23 slagen onder par.

Voor de Fransman is dit zijn eerste zege in 238 toernooien. Na de ronde van gisteren stond hij op 7 slagen voorsprong. Dit was tevens de grootste voorsprong die was voorgekomen op een toernooi dit jaar. De Schot Paul Lawrie, winnaar van het toernooi in 1999, kwam wel al tot 3 slagen verschil met Jacquelin door een eerste negen holes van 31 slagen, maar daar bleef het ook bij.

Jacquelin, die al 27 maal in de top-10 eindigde, kon zijn goede rondes van 64 van de afgelopen dagen niet evenaren, maar maakte een ronde van 69 slagen. Dit was nog steeds goed voor een prijzengeld van 166.000 euro. Paul Lawrie, de nummer twee, eindigde op -20 slagen. Darren Clarke en Anders Hansen bezetten de gedeeld derde plek met -18 slagen.

De Nederlanders zijn op dit toernooi ook in actie gekomen. Nadat Robert-Jan Derksen gisteren nog op de zesde plek stond, is hij nu geëindigd op de gedeeld twaalde plek op -13. Maarten Lafeber is geëindigd op de gedeeld 44e plek met een rondje van par en Rolf Muntz is 75e, laatste van de cut, geworden met totaal 2 slagen boven par en een rondje van 75 slagen.