[NHL] RW Hull stopt ermee

Corné (Curchulain)
Brett Hull, winger van de Phoenix Coyotes, kondigde gisteren zijn vertrek als actieve speler in de NHL aan. Hij beëindigde zijn carrière als derde allertijden wat betreft goals, na Coyotes-coach en goede vriend Wayne Gretzky en Red Wings-legende Gordie Howe.

Enkele uren voordat de Coyotes tegen een van Hulls oude teams, de Detroit Red Wings, uit zouden komen maakte Hull zijn beslissing wereldkundig. "De geest wil wel, maar het lichaam niet meer," aldus de 41-jarige Amerikaan. Hij gaf toe zich verkeken te hebben op zijn capaciteiten en was teleurgesteld in zijn eigen spel. "Ik was niet wie ik dacht dat ik was. Ik was niet de Brett Hull van 30 of zelfs 35, ik was 41 en na anderhalf jaar niet gespeeld te hebben had ik niet wat nodig was in dit nieuwe, spannende spel."

Aan het begin van het seizoen werd het nummer van Bobby Hull, Bretts vader, weer geactiveerd zodat Brett het kon dragen. Bobby en Brett zijn de enige vader en zoon die beiden meer dan 600 goals hebben gescoord. Hull won twee Stanley Cups, in 1999 met de Dallas Stars en in 2002 met de Red Wings. Hij speelde in negen All Star-wedstrijden en werd in 1991 uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de NHL. Hij speelde voor de Verenigde Staten tijdens de Olympische spelen van 1998 en 2002 en won met de VS het wereldkampioenschap in 1996.

Hoewel hij absoluut geen aspiraties heeft om coach te worden wil Hull wel in het ijshockey actief blijven, mogelijk in een managementpositie. "Het maakt me niet uit wat anderen zeggen. Het is de mooiste sport die er is."