Benfica wint klassieker

Michel (Baraja)
Benfica heeft goede zaken gedaan in de Portugese competitie. De équipe van Ronald Koeman won met 2-0 in Estádio Dragão en nadert FC Porto tot op één punt.

Co Adriaanse heeft dus ook zijn negende confrontatie met Ronald Koeman niet gewonnen. FC Porto probeerde aan het begin van de wedstrijd het heft in handen nemen, zonder dat dat echte kansen opleverde. Benni McCarthy had dé kans, maar zag keeper Quim knap redding brengen. Benfica kwam dus niet echt in gevaar, maar kreeg zelf ook nauwelijks mogelijkheden. Koeman had een defensieve tactiek uitgedokterd en vandaar het schijnoverwicht van Porto.

De cruciale fase van de Clássico lag uiteindelijk rond het uur, toen Nuño Gomes tweemaal scoorde. Zijn eerste goal was de mooiste: hij kopte tegendraads binnen na een voorzet van Nélson. Gomes’ tweede treffer ontstond uit een typische counter. Hierna probeerde Porto het wel, maar Benfica had de zaakjes achterin uitstekend voor elkaar.

De frustraties van Porto werden treffen uitgedrukt door verdediger Bruno Alves, die Gomes een kopstoot verkocht en de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Ook Benfica-aanvaller Leo haalde het einde van de wedstrijd niet. Dat veranderde allemaal niets aan het resultaat: Benfica wint voor het eerst in veertien jaar weer eens bij de gehate rivaal. De Porto fans lieten door middel van witte zakdoekjes hun afkeuring blijken.


Stand aan kop:
1. Sporting Braga 7-17 (7-1)
2. Nacional 7-15 (8-3)
3. FC Porto 7-14 (11-6)
4. Benfica 7-13 (12-6)
5. Sporting Lissabon 6-12 (8-8)