[NHL] Leafs vernederen Thrashers

Corné (Curchulain)
De Toronto Maple Leafs hebben de Atlanta Thrashers gisteren in een harde wedstrijd flink de oren gewassen. Het werd 9-1 voor de Canadezen.

Jeff O'Neill deed voor de Toronto Maple Leafs in zijn eerste wedstrijd tegen Atlanta precies wat hij in zijn laatste wedstrijd met Carolina tegen de Thrashers deed: een hattrick scoren. Op doel bij Atlanta stond rookie Michael Garnett, die zijn eerste start kreeg omdat de eerste twee goalies, Kari Lehtonen en Mike Dunham, met liesblessures aan de kant gehouden moesten worden.

De prestatie van O'Neill werd echter overschaduwd door het harde karakter van met name de derde periode. Twee grote vechtpartijen in die periode resulteerden in 109 uitgedeelde penaltyminuten en harde woorden tijdens de persconferentie na de wedstrijd. Coach Pat Quinn van Toronto bekritiseerde de scheidsrechters: "Ze wisten duidelijk niet hoe ze ermee om moesten gaan", en coach Bob Hartley van de Thrashers: "Hij heeft een reputatie wat betreft het op trofeeënjacht sturen van zijn spelers." Hartley zelf deed de beschuldiging af als een aanval op een volstrekt legitieme tactiek.

Een van de vechtpartijen ontstond doordat Darcy Tucker door Atlanta's Andy Sutton van achter gecheckt werd. Het leverde Sutton een diskwalificatie op wegens het opzettelijk proberen letsel toe te brengen aan een tegenstander. Tucker moest zich na de wedstrijd laten behandelen aan een snee in zijn voorhoofd. Er waren twintig hechtingen nodig om de wond te dichten.

Behalve O'Neill scoorden ook Tucker, Jason Allison, Eric Lindros, Alexei Ponikarovsky, Alexander Steen en Kyle Wellwood. De enige treffer van Atlanta kwam op naam van Marc Savard. Hij scoorde de 6-1 na vijf minuten in de derde periode.