Wenen: Lopez, Nalbandian onderuit

Michel (Baraja)
David Nalbandian en Feliciano Lopez zijn uitgeschakeld op het ATP-toernooi van Wenen. Ferrero en Stepanek bleken te sterk.

Juan-Carlos Ferrero boekte een knappe overwinning tegen de als eerste geplaatste Nalbandian, in een wedstrijd die bol stond van de lange rally’s. In de eerste set was er één break over en weer, zodat een tiebreak als scherprechter moest fungeren. Nalbandian maakte drie van de eerste vier punten, maar zag uiteindelijk Ferrero er met de winst vandoor gaan. In het tweede bedrijf konden beide spelers maar moeilijk hun opslag behouden. Dit lukte Ferrero bij een stand van 3-2 wél. Hierna was het gedaan voor een hevig gefrustreerde Nalbandian, die zijn kansen op deelname aan de Masters Cup met een zege had willen vergroten.

Ook titelverdediger Feliciano Lopez is uitgeschakeld. De Spaanse servicevolley speler kreeg in de eerste set drie setpoints, maar Stepanek won met 10-8 een zinderende tiebreak. Ook de tweede set draaide uit op een tiebreak. Op 5-5 maakte Lopez een onnodige fout met zijn forehand en liet daarmee Stepanek de wedstrijd uitserveren. Ivan Ljubicic mag tevens naar de laatste vier. De Kroaat won tegen Fernando Gonzalez zijn tiende opeenvolgende wedstrijd. Ljubicic ontmoet vandaag Tommy Robredo in de halve eindstrijd.

Uitslagen Kwartfinales – ATP Wenen:
D. Nalbandian (Arg/1) – J. Ferrero (Spa/7) 6-7, 3-6
R. Stepanek (Tsj/3) – F. Lopez (Spa/8) 7-6, 7-6
F. Gonzalez (Chi/6) – I. Ljubicic (Kro/4) 3-6, 5-7
T. Robredo (Spa/5) – J. Lisnard (Fra) 6-1, 6-1