[Upd] "Tost teambaas Red Bull Light"

ElmarO
Vanaf 1 november verdwijnt de naam Minardi uit de Formule 1 om plaats te maken voor Red Bull Light. Officieel is er nog niets bekend over de invulling van het team, maar de geruchten rondom het team worden steeds sterker.

De voornaamste kanshebber om teambaas te worden is niet zoals eerst werd gefluisterd Gerhard Berger, maar Franz Tost. De Duitser is volgens de geruchten de eerste keuze van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz. Tost werkt momenteel nog voor BMW als logistiek manager, maar heeft al ervaring als teambaas. Zo werkte hij in het verleden al voor Walter Lechner Racing. Tost was ook nog een tijdje in dienst van Wili Weber als zaakwaarnemer van Ralf Schumacher.

Ook gaan er nog geruchten over de naam van het team en wie de coureurs gaan worden. Enige tijd geleden verklaarde Helmut Marko, de rechterhand van Mateschitz, al dat de naam Minardi zou gaan verdwijnen. Naar verluid blijft de naamstelling wel Italiaans. Er zou zijn gekozen voor ‘Squadra Toro Rosso’, wat niets anders is dan de Italiaanse vertaling van Red Bull. Volgens diezelfde bronnen zouden Liuzzi en Speed de Grand Prix’ voor het team gaan rijden.

Update:

Zojuist is officieel bekend gemaakt dat Minardi vanaf 1 november wordt omgedoopt in Squadra Toro Rosso. Op die datum treedt Paul Stoddart af als teambaas van Minardi en heeft Red Bull de renstal echt in handen.

Qua coureurs werd bekend gemaakt dat David Coulthard, Neel Jani, Christian Klien, Vitantonio Liuzzi en Scott Speed voor beide teams gaan rijden. De algemene verwachting is dat Liuzzi en Speed in de bolides van Squadra Toro Rosso gaan plaats nemen.