Schumi wil beslissing over kwalificatie

Maurice (mbn)
Michael Schumacher is bang dat de Formule 1 fans gaat verliezen als de raceklasse door gaat met het aanpassen van de kwalificatieregels. Hij vreest dat er een moment komt dat de fans de regels niet meer begrijpen.

Na zeven wijzigingen in het kwalificatiesysteem in de afgelopen zes jaar is het volgens Michael Schumacher tijd om eens een definitieve keuze te maken. De Duitser gelooft niet dat iedereen tevreden kan worden gemaakt met één kwalificatiesysteem en wil daarom dat de knoop daarover wordt doorgehakt. Als de teambazen en de FIA het systeem keer op keer blijven veranderen is de Ferrari-coureur bang dat de fans afhaken.

Schumacher vertelde: "Je moet een keuze maken en daarbij blijven, zodat mensen het kunnen begrijpen. Er zijn veel mensen die F1 kijken, maar niet alle details kennen. En als mensen iets niet snappen dan komt er een punt dat ze de interesse in Formule 1 verliezen. Zodra je de sport niet snapt, wordt het moeilijker om te volgen en zullen mensen interesse verliezen. Dat is een factor die je moet meenemen voordat je iets gaat veranderen."