Van Nistelrooy en Robben genomineerd

Boris (borisz)
Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben zijn genomineerd door de experts van de wereldvoetbalbond (FIFA) voor de titel wereldvoetballer van het jaar. De aanvallers staan op een lijst met 28 andere voetballers.

De bondscoaches en aanvoerders van alle nationale teams mogen hun stem uitbrengen. Begin december maakt de wereldvoetbalbond bekend welke drie spelers de meeste stemmen hebben gekregen. Op het grote FIFA-voetbal gala 19 december in Zürich wordt vervolgens de winnaar bekendgemaakt.

Vorig jaar ging Ronaldinho er met de eer vandoor. Ruud van Nistelrooy werd toen negende en Roy Makaay eindigde op de 24ste plaats. Arjen Robben is voor het eerst genomineerd. Van Basten stemde vorig jaar op Thierry Henry (Arsenal), gevolgd door Sjevtsjenko (AC Milan) en Ronaldinho (FC Barcelona). Destijd was Edgar Davids nog aanvoerder, maar hij koos er voor geen stem uit te brengen.

Op de FIFA-shortlist staan maar liefst zeven Brazilianen. De lijst ziet er als volgt uit: Adriano, Cafu, Kaka, Roberto Carlos, Robinho, Ronaldinho, Ronaldo (Brazilië),
Beckham, Lampard, Gerrard, Rooney (Engeland), Buffon, Maldini, Nesta (Italië), Henry, Zidane (Frankrijk), Robben, Van Nistelrooij (Nederland), Cristiano Ronaldo, Deco (Portugal), Ballack (Duitsland), Drogba (Ivoorkust), Essien (Ghana), Eto'o (Kameroen), Ibrahimovic (Zweden), Nedved (Tsjechië), Okocha (Nigeria), Raul (Spanje), Riquelme (Argentinië), Sjevtsjenko (Oekraïne).