Jong Oranje treft Slovenië in play-offs

Sjors (Sj0rSz)
Jong Oranje het moet opnemen tegen Slovenië om de eindronde van het Europees Kampioenschap in 2006 te halen. De loting voor deze play-offs werd vanmiddag verricht in het Franse Nyon.

Door de 4-0 overwinning van dinsdag op Jong Macedonië is Oranje groepswinnaar geworden van poule 1. De Slovenen zijn als vijfde geëindigd in groep 5. Op 11 of 12 november spelen de mannen van Foppe de Haan eerst uit tegen Slovenië, en vier dagen later (15 of 16 november) is de return. Het EK zal volgend jaar plaats vinden van 25 mei tot en met 6 juni. De organisator van dit evenement wordt na de play-offs bekend gemaakt.

Trainer de Haan kon vanmiddag nog niet veel zeggen over de laatste tegenstander voor Jong Oranje. "Ik weet nog niks, maar we spelen pas over een maand. Ze komen niet meer in actie, dus een mogelijkheid om ze te bekijken is er niet. In Duitsland is echter een bureau dat alle voetbalwedstrijden ter wereld op dvd zet. Andere mogelijkheden zijn er even niet.", zei hij over het vergaren van kennis over de Slovenen.

Hij was echter wel tevreden over de loting. "Het had aanmerkelijk slechter gekund met trips naar Rusland of Oekraïne. Ook ben ik blij dat we niet de Portugezen, Fransen of Engelsen hebben geloot. Dat zijn stuk voor stuk sterke tegenstanders.". De kans is groot dat de mannen van De Haan de return in het stadion van Heerenveen zal gaan spelen. "Dat is voor 99,9 procent zeker."

De overige wedstrijden zijn:
Oekraïne - België
Rusland - Denemarken
Zwitserland - Portugal
Servië & Montenegro - Kroatië
Hongarije - Italië
Tsjechië - Duitsland
Engeland - Frankrijk