Debuut nieuwe Williams "ergens in februari"

ElmarO
De nieuwe bolide van Ferrari komt als het goed is al in januari 2006. Op de nieuwe Williams zullen we echter wat langer moeten wachten. De FW28, zoals de nieuwe wagen van Williams gaat heten, zal ‘ergens in februari’ voor het eerst op de testbaan moeten verschijnen.

Althans dat stelt technisch directeur Sam Michael. Het late debuut is volgens hem simpel te verklaren. “We hebben gewoon erg, erg veel te doen”, aldus Michael. Want Williams maakt niet alleen de overstap van BMW- naar Cosworth-motoren, ze verruilen ook de Michelin-banden voor Bridgestone. “Veel nieuwe dingen dus voor ons”, concludeert hij.

Volgende maand gaat Williams voor het eerst testen met de nieuwe onderdelen, maar dan wel met de auto van het huidige seizoen. ”Normaal gesproken doe je bandentests met iets van een interim-auto. Maar doordat onze samenwerking met BMW dan al ten einde is, kunnen we dat niet doen. We moeten dus eigenlijk alles tegelijk gaan testen. De banden, de motoren én de nieuwe versnellingsbak.En dat is niet ideaal.”

Michael kijkt er echter positief tegenaan. “Saai wordt het absoluut niet.In november en december zullen we veel problemen tegenkomen. Die kunnen we dan in januari grondig analyseren, zodat we ergens in februari met de nieuwe auto kunnen aantreden.”