Sharapova door het oog van de naald

Michel (Baraja)
Maria Sharapova heeft haar eerste WTA-partij in eigen land winnend afgesloten. In Moskou speelde Sharapova tegen Anna-Lena Grönefeld een verloren wedstrijd, totdat de Duitse bij een voorsprong van 6-1 en 4-2 moest opgeven.

Grönefeld verzwikte haar linkerenkel en gaf met tranen in haar ogen op. De 20-jarige Duitse was veruit de betere speelster in de eerste set. Sharapova maakte slechts zeven punten op haar eigen opslag. Grönefeld serveerde en retourneerde daarentegen uitstekend. Ook in de tweede set was het beeld eenzijdig: Grönefeld kreeg op 4-1 zelfs twee breakkansen. Toen sloeg echter het noodlot toe, waardoor Sharapova naar de laatste acht mag. Daar treft de nummer één van de wereld Dinara Safina of Samantha Stosur.

Ook Anastasia Myskina won vandaag. De Bulgaarse Magdalena Maleeva pakte nog de eerste set, maar moest daarna haar meerdere erkennen in de Russin: 2-6, 6-4 en 6-2. De als derde geplaatste Mary Pierce had ook een driesetter nodig tegen Flavia Pennetta. De Française verloor het eerste bedrijf met 4-6, maar stond daarna nog maar vijf games af. De Russische kraker tussen Zvonareva en Kirilenko werd gewonnen door Zvonareva.