Bondscoach De Haan hoopt op A-internationals

Olga (Nuongirl)
De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, hoopt dat hij in november, bij de play-offs voor het EK in 2006, een beroep kan doen op een aantal A-internationals.

A-internationals zoals Ron Vlaar, Hedwiges Maduro, Ryan Babel, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Robin van Persie, Arjen Robben en Nigel de Jong zijn immers nog speelgerechtigd voor Jong Oranje.

Maar de bondscoach zei wel dat hij nergens op rekent. "Plaatsing voor het EK zou het jeugdvoetbal weer een enorme impuls geven. Maar het A-elftal speelt half november een oefeninterland tegen Italië en ik ken Marco van Basten, dus ga ik er eigenlijk een beetje vanuit dat die spelers gewoon bij het grote Oranje zullen zitten."

Afgelopen dinsdag plaatste Jong Oranje zich door een 4-0 overwinning op Macedonië als groepshoofd voor de loting, die donderdag zal plaats vinden. De dubbele ontmoeting met een nummer twee uit een andere poule zal worden gespeeld op 11 of 12 en 15 of 16 november. De return zal worden gespeeld in Heerenveen. Het Europees Kampioenschap wordt volgend jaar van 25 mei tot en met 6 juni gehouden in één van de acht landen die zich voor de eindronde zal kwalificeren.