Extra play-off dreigt voor Turken en Denen

Sjors (Sj0rSz)
Het is mogelijk dat Denemarken en Turkije een beslissingswedstrijd moeten spelen voor deelname aan de play-offs voor het WK van volgend jaar in Duitsland. De twee landen maken allebei nog aanspraak op de tweede plaats in groep 2.

Op dit moment bezetten de Turken de felbegeerde tweede plaats, maar ze voelen de hete adem van de Denen in de nek aangezien het verschil maar één punt is. De ploeg van bondscoach Fatih Terim zal de laatste wedstrijd tegen Albanië spelen, terwijl de Denen van Morten Olsen naar Kazachstan moeten om aldaar tegen de hekkensluiter uit groep 2 te spelen.

De kans is erg klein, maar mocht het gebeuren dat Turkije verliest met één doelpunt verschil, én Denemarken speelt gelijk én maakt evenveel goals als de Turken, dan eindigen de landen precies gelijk. De ploegen hebben dan evenveel punten, het doelsaldo is gelijk en ze hebben beide evenveel gemaakte doelpunten. De onderlinge duels tussen deze twee landen kan de doorslag niet geven, aangezien er tweemaal gelijk werd gespeeld: 1-1 en 2-2. Tevens zijn de goals die gemaakt zijn in de uitwedstrijd ook niet beslissend.

Als de bovenstaande situatie zich voordoet, zal een beslissingsduel op neutraal terrein nodig zijn om alsnog een nummer 2 te bepalen die vervolgens play-offs gaan spelen. Overigens won de Turkse ploeg de eerste wedstrijd tegen Albanië met 2-0, en de Denen hadden toen weinig moeite met Kazachstan: 3-0.