[NHL]Uitslag Trashers vs. Capitals

Wouter Kursten (Magneet)
Peter Bondra werd met luid gejuich verwelkomd bij zijn terugkeer in Washington. Hij had echter niet veel tijd nodig om dit om te buigen in boegeroep.

Bondra, die lang voor de Washington Capitals speelde, is nog steeds recordhouder voor dat team in verscheidene categorieën. Helaas voor hen leidde hij vrijdagavond zijn huidige team, de Atlanta Trashers, naar een 7-3 overwinning op de Capitals met een goal en twee assists.

Met elf secondes over in een powerplay tikte Bondra een losse puck voorbij goalie Olie Kolzig na 6.24 gespeelde minuten voor de 1-0. Deze goal zorgde ervoor dat Bondra tegen ieder NHL team minimaal één goal gemaakt heeft. Één keer eerder speelde Bondra tegen de Capitals maar toen wist hij niet te scoren.

Marc Savard scoorde een goal en de 200ste assist van zijn carrière, Marian Hossa maakte een goal en twee assists terwijl ook Bobby Holik, Jaroslav Modry, Eric Boulton, Vyacheslav Kozlov en natuurlijk Peter Bondra tot scoren kwamen voor de Atlanta Trashers. Voor de Washington Capitals scoorden Mathieu Biron, Brian Willsie en Andrew Cassels.

De laatste 3,5 minuut werd met een official minder gespeeld doordat Tim Nowak geblesseerd het veld moest verlaten.