Ancic treft Moodie in finale Tokio

Michel (Baraja)
Mario Ancic en Wesley Moodie hebben zich geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in Tokio. Het duo won van respectievelijk Björn Phau en Jarkko Nieminen.

Ancic ontdeed zich erg simpel van de Duitser Phau: 6-2 en 6-1. Na een wat tegenvallend jaar is de Kroaat in topvorm. Vandaag serveerde hij erg sterk en ook in de rally was hij schier onklopbaar. Phau won vrijdag nog van Robby Ginepri. De 21-jarige Ancic speelt morgen zijn derde finale van 2005. In juni was hij de beste in Rosmalen."Ik speelde super. Ik was agressief, vol vertrouwen en retourneerde sterk", aldus de Kroaat.

Ancic treft Wesley Moodie, die ook op zijn sterke service rekent. De 26-jarige Zuid-Afrikaan staat slechts als 98e genoteerd op de wereldranglijst, maar won vandaag met 4-6, 6-1 en 7-6 (4) van Jarkko Nieminen. In de tweede set kreeg de Fin liefst vier matchpoints. Moodie kon dit jaar - op wat halve finaleplaatsen in kleinere toernooien na - geen potten breken. Wel won hij samen met Stephen Huss het dubbeltoernooi op Wimbledon. Deze week won Moodie onder andere van Radek Stepanek en Luis Horna.