Quick-Step strikt 'Remmbo'

Bram (Chiel-Montagne)
Quick Step heeft er wederom een nieuwe renner bij voor volgend seizoen. Remmert Wielinga komt over van Rabobank en tekent een contract voor één jaar bij de ploeg van Patrick Lefèvre.

De 27-jarige Eindhovenaar en de Belgische formatie hopen met de verrassende transfer de carrière van de veelgeplaagde klimmer uit het slop te trekken. Na een slechte Tour de France in 2003 en talloze blessures was hij op een zijspoor geraakt bij de boerenleenbank en werd zijn contract dit jaar logischerwijs niet verlengd.

Voor Wilfried Peeters, de ploegleider van Quick-Step, was dit geen reden om de Brabander niet in te lijfen: "In het verleden hebben we veel geluk gehad met renners die uit geslagen positie moesten terugknokken. Met Wielinga hebben we niets te verliezen. Het is een renner die aandacht en begeleiding nodig heeft, maar juist daarmee hebben wij als ploeg de laatste jaren naam gemaakt, denk ik."

Wielinga, die zijn opleiding genoot bij Rabobank, presteerde in zijn eerste jaar als prof bij de Nardi in 2002 meer dan verdienstelijk. Dat leverde hem in 2003 een rentree bij de Nederlandse formatie op. Aanvankelijk verliep deze zeer succesvol. Hij won in Spanje enkele ritten en reed een sterke Dauphiné Liberé, waarin hij zich in de Tourploeg reed. Maar daar ging het fout. Wielinga stapte gedesillusioneerd af en werd min of meer door Rabobank afgeserveerd.

Momenteel is de in Monaco woonachtige renner blessurevrij en steek hij in een uitstekende conditie. In zijn laatste weken in dienst van Rabobank hoopt hij dan ook weer zijn oude vorm te herpakken in een aantal koersen, waarin hij kan uitblinken: de Ronde van Emilia, de GP Beghelli, de Ronde van Piemonte en de Ronde van Lombardije.