Federer verslaat Murray in finale Bangkok

Michel (Baraja)
Roger Federer heeft zijn titel in Bangkok geprolongeerd. De als eerste geplaatste Zwitser versloeg in de finale Andrew Murray met 6-3 en 7-5.

Murray begon wat nerveus aan zijn eerste ATP-finale en leverde meteen zijn service in, onder meer door dubbele fouten. Federer miste op 4-1 nog een breakkans. Murray kwam echter beter in zijn spel en maakte veel winners. Even leek de Brit te hebben gebroken, maar een overrule voorkwam die verrassing. In de tweede set begon Murray opnieuw matig met serveren, waardoor Federer brak. Murray kwam nog knap terug, maar liet zich op 5-5 nogmaals breken. Federer serveerde de wedstrijd overtuigend uit en pakt zijn elfde titel van 2005.

Federer is nu 31 wedstrijden achtereen ongeslagen. Zijn laatste nederlaag leed hij tegen Rafael Nadal op Roland Garros. Het absolute record is in handen van Guillermo Vilas, die in 1977 liefst 46 wedstrijden ongeslagen bleef. Een ander record heeft Federer wel al een tijdje in zijn bezit: het aantal achter elkaar gewonnen finales. Vandaag verscherpte hij dat tot 24. De laatste keer dat de Zwitser een eindstrijd verloor was in juli 2003, in Gstaad.