Derde generatie Maldini voor AC Milan

Maurice (mbn)
Na zijn vader Paolo en zijn opa Cesare speelt nu ook Christian Maldini voor AC Milan. De negenjarige Christian zal wel eerst nog de jeugdopleiding moeten doorlopen, wil hij de successen van zijn vader en opa evenaren.

Met veel Italiaanse media-aandacht maakte de derde generatie Maldini afgelopen week zijn debuut als jeugdspeler voor AC Milan. Met de wetenschap van de prestaties van opa Maldini, aanvoerder van de rossoneri in de jaren vijftig en zestig, en papa Maldini, die nu nog voor AC Milan uitkomt en de afgelopen 15 jaar alle grote successen van de club meemaakte, wordt veel verwacht van de Christian Maldini.

Dat baart zijn vader wel zorgen: "Ik maak me wel eens zorgen over de druk die op zijn schouders rust. Er worden nu al opmerkingen gemaakt over zijn achternaam. Een kind moet voor zijn plezier kunnen voetballen."

Gelukkig kon hij uit eigen ervaring raad geven over het debuteren: "Ik stond stijf van de spanning, net als Christian. Ik heb tegen hem gezegd dat hij moet proberen rustig te blijven. Voetbal is een spel. Dat zou het voor iedereen moeten zijn."