Darts: Van Dijk wereldkampioen

Michel (Baraja)
Dick van Dijk heeft verrassend de wereldtitel darts gewonnen. De 35-jarige Nijmegenaar versloeg in de finale de Deen Per Laursen met 4-1.

De finale in het Australische Perth leverde geen topwedstrijd op. Met gemiddeldes van rond de 26 (Van Dijk) en 23 (Laursen) was het eigenlijk zelfs geen eindstrijd waardig. Van Dijk pakte de eerste drie legs in respectievelijk 21, 16 en 15 darts. Laursen deed nog wel wat terug, maar in de vijfde leg heerste onze landgenoot. In de halve finales versloeg Van Dijk de Braziliaan Maia, terwijl in de kwartfinales Andy Fordham niet was opgewassen tegen de Nederlander.

Van Dijk schaart zich met zijn wereldtitel in een fameus rijtje. Op de erelijst van het WK staan namelijk klinkende namen als Eric Bristow, John Lowe, Roland Scholten (’93) en Raymond van Barneveld (’97, ’99, ’03). Dit jaar nam Van Dijk niet deel aan de grote toernooien van de BDO, zodat zijn winst des te verrassender is. Raymond van Barneveld sneuvelde overigens in de achtste finales, tegen Mervyn King. Wel werd Barney samen met Vincent van der Voort wereldkampioen bij de koppels.