Uitslag Willem II - AS Monaco

Michel (Baraja)
Willem II is uitgeschakeld in de UEFA Cup. De Franse topclub AS Monaco was over twee wedstrijden simpelweg te sterk voor de équipe van Robert Maaskant. Vandaag werd het in Tilburg 1-3.

Willem II startte vol overgave aan de return, gesterkt door competitiezeges op Roda JC en ADO Den Haag. De nagenoeg onmogelijke taak (in Monaco verloren de Tricolores met 2-0) ontmoedigde de Tilburgers niet. Met een bewonderenswaardige inzet werd de Champions League finalist van 2004 vastgezet. Moussa Dembele en Kemy Agustien waren dichtbij de openingstreffer na uitgespeelde kansen. Toen het via positiespel niet meer wilde vlotten, probeerde Willem II het van afstand. Van der Haar en Reuser openden op deze manier bijna de score.

Vlak na de pauze kopte de Braziliaanse verdediger Maicon een corner achter Moens, die niet vrijuit ging. Deze treffer bleek de doodsteek voor Willem II, dat plotseling wat minder frank en vrij voetbalde. Sheyi Adebayor besliste de tweekamp na een uurtje definitief. De Togolees scoorde op aangeven van Maicon. Dankzij prachtige doelpunten van eerst Hadouir en later Chevanton werd de wedstrijd op een mooie manier uitgeluid. Willem II mag zich volledig gaan richten op de competitie, te beginnen met de wedstrijd van zondag tegen FC Groningen.


Karakteristiek:

Tussen haakjes uitslag eerste wedstrijd

Willem II – AS Monaco 1-3** (0-2)
47. Maicon 0-1
56. Adebayor 0-2
85. Hadouir 1-2
88. Chevanton 1-3

Scheidsrechter: González (Spanje)
Toeschouwers: 11.600
Gele kaarten: Van der Haar, Reuser, Smit (Willem II)

Opstellingen:

Willem II: Moens; Victoria, ( 50. Van Nieuwstadt), Van der Haar, Wau; Koisi, Smit, Agustien, Caluwé, Denissen ( 71. Hadouir); Dembele, Reuser ( 72. Delanoy).

AS Monaco: Warmuz; Maicon, Squillaci, Givet, Evra ( 12. Cubillier); Meriem ( 73. Chevanton), Pérez ( 28. Sorlin), Bernardi, Zikos; Adebayor, Kapo.